Nagyszékely István

Székely István nyugalmazott, hosszújáratú tengerészkapitány vagyok. Egész életemben a tengereket jártam. Írni is egy tengerjárón kezdtem el, elég későn.

A '90-es évek második felében Olaszországból Indonéziába hajóztunk, amikor a hajó számítógépéhez ültem, és egy emléket akartam papírra vetni. Jelesül azt, amikor a feleségem kikötői látogatáson volt Triesztben másik két feleséggel, és egy 12 éves forma kislánnyal. A hajó távolodott, a feleségek a parton sírtak, bőgtek zokogtak, ki-ki vérmérséklete szerint. Írtam, és egyszer a kislány azt kérdezte az anyjától: anya, Marika néni miért nem jön haza? Az anyja azt válaszolta, hogy azért, mert egy tengeri útra megy... És ez a mondat valamit előhozott belőlem, és megírtam az indiai átkelés alatt egy regényt. Minden nap leültem a számítógép elé, és hagytam, hogy a történet írja magát. Ez 1995 áprilisában történt.

Ez a kézirat persze nem jelent meg, magán hordozza a kezdők minden hibáját. Itthon soha nem írtam, erre a hajó volt mindig a legalkalmasabb. És persze írtam, megjelentek a könyveim, írásaim...
A hajózást 2010-ben hagytam abba, vidéken vettünk házat, és nagyon sokat vagyunk a Bakonyalján, élvezve a csendet, a nyugalmat. 

Mivel kell az embernek aktív elfoglaltság, 2015-ben belevágtam a csilizésbe, és méregerős szószokat, krémeket készítettem és árultam a magam termelte csilikből.
A Covid miatt feladtam, és azóta szerkesztettem két könyvet, amikkel jelentkeztem a Helma Kiadónál.

Hangos bemutatkozás


Ugrás a szerző összes művéhez »
Nagyszékely István

További oldalaink

ALKO-SOFT Nonprofit Bt.

ALKO-SOFT Nonprofit Bt. - segédeszközök, IT szolgáltatások

Weboldal: alkosoft.hu

A magyar könyv is magyar termék

A magyar könyv is magyar termék

Weboldal: mkmt.hu

Made by FortuNet