Radics Renáta Zsuzsanna

Egy napfényes nyári napon, 1988. augusztus 22-én születtem. Tóalmáson élek a családommal. Az irodalom csodálatos világa óvodásként is nagy hatással volt rám. Már akkoriban bájos, gyermekded versek és dalok születtek meg fejemben, főleg az édesanyám iránt érzett szeretetről. Majd amint megtanultam írni, lejegyeztem saját gondolataimat. Megjelent soraimban többek között a barátság, a természet szeretete is.

Teltek- múltak az évek, s a versírás egyre jobban a részemmé vált. 2003-ban alapult a Tápiószecsői Irodalmi Baráti Kör, melynek Hollósi György András költő meghívására én is a tagja lettem. Addigra már több újságban is szerepeltek írásaim, de az első könyv, amelyben megjelentek verseim, 2005-ig váratott magára. A lélek hullámhosszán címet kapta az antológia, melyben az irodalmi körünk munkái kaptak helyet. Ezt követően számos író- olvasó találkozón vettem részt. Saját irodalmi műsort vezettünk a Rádió 17-nél, Szivárvány címmel. Mivel főiskolai tanulmányaimat Budapesten végeztem (ELTE TÓFK, óvodapedagógus szak) kevesebb szabad időm volt, és csökkentenem kellett az irodalmi szerepvállalásaimat. Írtam közben verseket, meséket, és a Radicsok c. kisregényemet, több újságnak cikkeket is, de nem szerepeltem évekig rendezvényeken. Miután lediplomáztam, elkezdtem felújítani régi irodalmi kapcsolataimat. 2013-ban teljesült az álmom, és megjelent első saját, önálló verseskötetem, amely Az élet tengerén címet kapta. Ezt követően számos sikert értem el írásaimmal. 2014-ben alapítottunk Tóalmáson egy helyi alkotókört. 2017-ben községünk Tóalmásért emlékéremmel jutalmazott munkásságomért. Ugyanabban az évben jelent meg az első saját mesekönyvem is, amely a Fotelmesék címet kapta, majd ezt követte 2021-ben az Emlékeim kertjében című verseskötetem. Rendszeresen jelentek meg munkáim a Kethano drom roma magazinban, jelenleg a Tóalmási Figyelő újságban és a Dió magazinban. A versek és mesék mellett egyre több prózai munkát is írok, melyek ihletői sokszor a gyermekkorom emlékei.

Óvodapedagógusként dolgozom, mellette igyekszem minél több időt szentelni az alkotásnak, ami életem fontos részévé vált.

Podcsat adások

Hangos bemutatkozás


Ugrás a szerző összes művéhez »
Radics Renáta Zsuzsanna

További oldalaink

ALKO-SOFT Nonprofit Bt.

ALKO-SOFT Nonprofit Bt. - segédeszközök, IT szolgáltatások

Weboldal: alkosoft.hu

A magyar könyv is magyar termék

A magyar könyv is magyar termék

Weboldal: mkmt.hu

Made by FortuNet