Szavak a hullámok hátán

Szavak a hullámok hátán

Szerző(k): Nagyszékely István

Típus: Könyv

Műfaj(ok): Szótár

Ebook megjelenés éve: 2023

Ebookként kiadta: HELMA kiadó

ISBN ebook: ISBN(pdf) 978-615-6559-53-1 - ISBN(epub) 978-615-6559-54-8 - JISBN(mobi) 978-615-6559-55-5

Fülszöveg

A kötet egy rendhagyó szótár. Annyira rendhagyó, hogy nem is szótár, hanem szóolvasmány.
Összegyűjtöttem a tengerészek, hajósok és a vitorlázók által használt szavakat. Hangsúlyozottan nem szakszótárról van szó. A célom az volt, hogy a tengerész, hajós szubkultúra szavait megóvjuk a feledéstől, hiszen azok, akik a MAHART hajóin dolgoztak fogynak, és velük együtt elveszne ez a nyelvi kincs!
Tehát ne keresd benne a „shackle” szó jelentését, de benne van a sekli, így, fonetikusan leírva, hiszen a hajósinas, a hajóra beszálló falusi parasztgyerek ezt hallotta, ezt mondta.
Amikor megkerestem Balázs Géza nyelvészt, elmondta, hogy ez a nyelv „csak” beszélt, írásbelisége nincsen, tehát mindent fonetikusan írjunk le a gyűjtőmunka során. Ezért aztán, bármi furcsa is az angolul tudónak, sztárbord szájd a hajó jobb oldala, és nem starboard side.
A kötetet szöveges bevezető előzi meg, ahol sok-sok érdekesség van, mit nem szabad mondani a hajón, mit kötelező és sorolhatnám, de nem teszem, inkább lapozzon bele a kedves olvasó és  mélyedjen el egy lassan-lassan eltűnő nyelv szavaiban.

 

Ossza meg ismerőseivelAmennyibem fizikai adathordozón szeretné megvásárolni a könyvet, jelölje be itt vagy a kosár oldalon a Pendrive-on kérem a könyvet jelölőnégyzetet. 1 adathordozóra több letölthető hangos, vagy ekönyv is megvásárolható

Vásárlás, ajándékozás

Letölthető e-book (epub-190 oldal ,mobi-190 oldal ,pdf-190 oldal)
2990 Ft

Kinek?


Pendrive-on kérem

Ebben az esetben egy 4GB-os pendrive-on küldjük el a könyveket. A Könyveim menüpontban nem lesznek letölthetők. A pendrive ára bruttó 2900 Ft.

Fizetési mód


A vásárláshoz illetve az ingyenes művek letöltéséhez kérjük, hogy jelentkezz be. Nincs még fiókod? Regisztrálj 1 perc alatt, hogy olvashasd könyveinket.

További oldalaink

ALKO-SOFT Nonprofit Bt.

ALKO-SOFT Nonprofit Bt. - segédeszközök, IT szolgáltatások

Weboldal: alkosoft.hu

eRikkancs, A digitális újságos

eRikkancs, A digitális újságos

Weboldal: erikkancs.hu

Made by FortuNet