Szerzőink

Bódai-Soós Judit

Bódai-Soós Judit

Író, költő, pedagógus. Egy gyermek édesanyja. Végzettsége szerint középiskolai matematikatanár és családkonzulens. 
Első verseit még óvodásként írta, aztán végigverselte az általános- és középiskolát. A verseket novellák követték, majd mesék, illetve regények. Írásait azonban megtartotta magának egészen 2007-ig. Ekkor, egy irodalmi pályázat hatására lépett a nyilvánosság elé.

Fecske László

Fecske László

Fecske László vagyok, háromgyermekes családapa. Fehérgyarmaton élek, s egy szeretetközpontú, összetartó családban nőttem fel. Az irodalommal 2009-ben kötöttem szorosabb „barátságot”, azóta sokféle írásom született. Írtam már kabarét, novellát, színpadi művet, kisregényt, dalszöveget, de leginkább a versekben és a mesékben találtam meg önmagam. Az utóbbi években több gyermekmagazinban jelentek meg a műveim, számos irodalmi sikerrel büszkélkedhetek, s több mesém is megjelent már diafilmen, valamint elhangzott a rádióban is. Nagy szeretettel írok, hiszen csodavilágot teremteni a gyermekeknek hatalmas örömöt jelent számomra.

 

Jenei András

Jenei András

1976-ban születtem Veszprémben. Gyerekkoromban már öt évesen kiderült, hogy cukorbeteg voltam, s ebből kifolyólag sok időt töltöttem kórházban.
Mivel olvasni már akkor is nagyon szerettem, mindig csodáltam az írókat, a költőket, hogy milyen kitartással képesek néha többszáz oldalt megtölteni és elvarázsolni az olvasókat.
Az első „szárnypróbálkozások” már tizenévesen elkezdődtek; néhány vers, amolyan faragott rímes sorok akkor leírásra kerültek, de a történetek csak jóval később, a középiskolás időszakomban jöttek elő. Ezek még mindig kezdetlegesek voltak, s nem is publikáltam őket sehol.
A középiskolát Budapesten végeztem, az akkor még Dr. Hetényi Géza EÜ. Szakközépben.
A pálya már az első évben elvarázsolt, már akkor tudtam, hogy segíteni szeretnék az embereken, s ezt úgy, mint mentős.
( Gondolom mivel sokszor vitt rosszulléttel a mentő kórházba.) 
A következő iskolám egy kétéves mentőszakápolói képzést jelentett az azóta már szintén megszűnt Kossuth Zsuzsa iskolában.
Ekkor már vidékről ( Csajágról, ami egy kicsi falu a Balatontól négy kilóméterre)felköltöztem Budaörsre. 
Még be sem fejeztem az iskolát, szerencsém volt dolgozni az Országos Mentőszolgálat érdi állomásán. 
Onnan jó fél év után átmentem a János kórházba, ahol a kardiológiai osztályon, majd az ugyanitt működő intenzív részlegen menthettem az emberek életét és résztvehettem a gyógyulásuk elősegítésében.

 

Kemény Gábor

Kemény Gábor

Sok komolyzenét, popzenét és színpadi zenét komponáltam, amikor tehettem, zongoraművészként koncerteztem is. Nagyjából 15 éve foglalkozom tanulmányok, prózai művek és versek írásával is. 

Málnai Pál

Málnai Pál

Sajnos Málnai Pálról nincsenek részletes információink. 2007-ben beszéltem vele utoljára. Ő ajánlotta akkor még fel az írásait, hogy ha van rá mód, akkor majd jelenítsük meg. Közben sok idő eltelt, és a lehetőség most adódott.
Így most ingyenesen közzétesszük az írásait e-book és hangoskönyv formában!
Pár információt azért az Internet segítségével megtudtunk róla:
A Magyar Nemzeti Levéltár, Országos Levéltár. 
Szovjet táborok magyar foglyai. www.adatbazisokonline.hu  segítségével rátaláltunk.
Málnai Pál - honvéd 
Született: Budapest, 1922.03.10. 
Azonosító: 481021 
Nemzetiség: magyar
Rendfokozat: honvéd 
Fogságba esés helye: Budapest 
Fogságba esés időpontja: 1945.01.02 
Fogságának kezdete 159. Szovjet fogolytábor.
Ebből a táborból 1945. 05. 05. napon távozott, de sajnos nem haza, hanem egy másik Szovjet fogolytáborba a 315/6.-ba.
Innen 1948. 08. 22. napon engedték ki. 4 napot vonatozott, mire végre ismét Budapestre ért.
Málnai Pál pályázott az emlékiratával a 47. Országos Néprajzi Gyűjtőpályázaton. 
Az egy hadifogoly kalandjai írásával felnőtt kategória negyedik helyezetét érte el.
Amennyiben valaki több információt tud róla, kérem ossza meg kiadónkkal!
Dvariecki Bálint

 

Pregh Balázs

Pregh Balázs

Már általános iskolás korom óta éveken át folyamatosan írtam verseket, szépirodalmi és tudományos-fantasztikus novellákat, kalandregényt.

Salga Attila

Salga Attila

Született 1945. szeptember 5. Az egri Dobó István Gimnáziumban tanult (1960-1964). Tanulmányait 1965-ben az Egri Pedagógiai Főiskola magyar – orosz szakán folytatta. Az 1969-1970-es tanévben Poroszlón tanított, majd az Egri Pedagógiai Főiskola Orosz Tanszékén dolgozott 1982-ig. 

Szemán Zoltán

Szemán Zoltán

Kisgyerekként eléggé otthonülő típus voltam és rengeteget olvastam. Úgy vélem, innen eredhet a könyvek szeretete, és bár soha nem végeztem el semmiféle irodalmi irányú képzést, 2017-ben egy vasárnap reggel arra ébredtem, hogy egy történet jár a fejemben. Gondoltam, leírom… Leültem a laptopomhoz, és mire feleszméltem, már készen is volt az első regényem: A kapu őre.

Made by FortuNet